Foto
De kader rondom een foto bepaalt meestal voor een groot deel of een afbeelding veel aandacht krijgt of niet. Mensen zijn vlug om de speciale lijsten gade te slaan en dan vanzelfsprekend ook de afbeelding te zien. Vandaar is het van belang dat u voor elke foto de geschikte omkadering gebruikt. Dit omdat ze er zijn in een grote verscheidenheid aan maten, materialen, samenstellingen en kleuren. Het zoeken in deze honderdtallen mogelijkheden lijkt soms een lastige opdracht. Vandaar leiden we je even rond in deze omgeving. 

Je vraagt je misschien af, wie heeft er nog een fotokader nodig in deze periode van Flickr en digitale foto's. Maar zowel de beroepsfotografen als de interieurontwerpers zijn het er over eens dat omkadering rondom goed afgedrukte foto's een blijvend nut hebben. Volgens de fotografen gaat er niets boven een fantastische foto die dan nog eens hoogkwalitatief geprint is in een groot formaat. Zo'n kunststuk moet uiteraard ook ingekaderd worden. De belangrijkste en favoriete mijlpalen van vrienden aan de muur in huis hangen, geeft daarnaast een warme en persoonlijke sfeer aan je huisinrichting. Vandaar ziet u fotokaders niet uit het zicht verdwijnen.

Om te beginnen zijn er tal van maten in fotokaders. Een favoriete afbeelding laten uitvergroten is vaak een vroege besluit als je start aan een interieur met afbeeldingen. Probeer bij het vergroten van foto's te wisselen in maten, dat zal je later beter uitkomen. Zorg er wel voor dat je standaard afmetingen gebruikt, zoniet kom je later in de problemen als je wil fotokaders aanschaffen. Denk eraan dat je ook passe-partouts kan gebruiken later en dat dus de afmetingen van de foto niet altijd de maat van de fotokader bepalen. Als je liever gaat voor een strakke look, neem je vanzelfsprekend best steeds foto's met dezelfde maten. Of misschien wil je maar één afbeelding aanbrengen, om de ruimte wat te verkleinen. Verkies dan een grote fotokader om toch de verwachte effecten te genereren. Je vindt op maat gemaakte kaders op www.acaza.be/fotokaders/kader-op-maat.

Daarnaast zijn er tegenwoordig veel keuzes materialen waarin je moet kiezen. Een fotokader is tegenwoordig niet vanzelfsprekend van hout vervaardigd. Houten fotokaders maken wel nog altijd het leeuwendeel van de fotokaders uit, maar krijgen almaar meer tegenwerking van andere materialen. Zo doet aluminium en ook kunststof het almaar sterker. Veel hangt af van welke sfeer u verwacht van de omkadering die u wilt gaan gebruiken. Aluminium heeft een heel moderne uitstraling, maar kan voor anderen wat te hard zijn. Kunststof ontvangt meestal onterecht de kritiek niet robuust te zijn. Ze zijn meestal heel gepast als grote fotokader en zijn in verschillende kleuren te vinden. De evergreen is nog steeds de houten fotokader die een erg huiselijke sfeer meegeeft, maar ook een pak zwaarder is.

Dan rest ons nog het vraagstuk wat we met de fotokaders gaan uitspoken. Fotokaders hoeven niet steeds op te hangen. Sommigen zijn ook zeker geschikt om in een moderne manier tegen de muur gezet te worden. Echt iets wat regelmatig verschijnt in vintage interieur. Zoals al vermeld kan je kiezen voor een enkele fotokader, waarbij je zelfs de keuze hebt voor een kader voor een enkele foto of voor meerdere foto's. Een modern uitzicht wordt echter ontworpen als je een hoop fotokaders van verschillende formaten aanbrengt volgens een bepaald design. Fotomuren zijn in voorverpakking te koop. Ze zijn dan met de deskundigheid van een artiest gemaakt, maar je kan ze ook naar eigen wens ontwerpen. 




Leave a Reply.